Terugblik competitieseizoen 2017-2018

Inmiddels is het alweer juni en daarmee is een einde gekomen aan competitieseizoen 2017-2018. Het is daarom tijd voor een korte terugblik op het afgelopen jaar.

KAMPIOENEN!!!
Ik begin uiteraard met de leukste mededeling. Afgelopen seizoen hebben we maar liefst VIER teams die kampioen zijn geworden. Van harte gefeliciteerd, BCZundert 1, BCZundert 3, ORC 1 en ORC 2!

Voor de geïnteresseerden heb ik nog wat cijfertjes om te vermelden. BCZundert 3 heeft gehakt gemaakt van haar tegenstanders in de poule. Zij wonnen maar liefst 8 van de 10 wedstrijden en behaalde daarmee 54 punten in totaal. Ter vergelijking: de nummer 2 had er “slechts” 44…
In de ORC was het spannender. ORC 1 werd kampioen met 64 punten (tegen 62 van de nummer 2) en ORC 2 heeft 36 punten gehaald (tegen 32 van de nummer 2).
BCZundert 1 stond 4 punten achter op de nummer 1; Bavel, maar moest haar laatste wedstrijd tegen Budel nog spelen. Bij de eerdere uitwedstrijd tegen Budel werd er 4-4 gespeeld, het zou dus een spannende laatste thuiswedstrijd worden. Tot grote teleurstelling van het team heeft Budel de laatste wedstrijd opgegeven, waardoor BCZundert 1 de wedstrijd heeft gewonnen met 8 punten. Ondanks dat het team heel blij is met hun kampioenschap, hadden zij de laatste wedstrijd uiteraard liever gespeeld.

Competitie-trainingen
Ook afgelopen najaar hebben alle competitiespelers weer gebruik kunnen maken van competitietrainingen om zo hun skills te perfectioneren. De competitiespelers voor het komende seizoen zullen tijdig benaderd worden voor eventuele competitietrainingen.

Nieuwe competitieleider
Alweer zo’n 3 maanden geleden heb ik het stokje overgenomen van Rein als competitieleider. Het einde van een tijdperk voor Rein, maar het begin van een nieuw hoofdstuk voor mij! Het is altijd lastig om halverwege een seizoen in te vallen, maar inmiddels heb ik mijn draai wel gevonden. Voor mijn gevoel is de overgang gelukkig soepel verlopen.

Dank aan de competitiespelers!
Zonder de spelers was er natuurlijk geen competitieseizoen geweest om een terugblik op te houden. Daarom wil ik alle competitiespelers en invallers hierbij in het zonnetje zetten en bedanken voor hun inzet. Daniël, Lars, Emy, Patricia, Linsey, Tijs, Ger, Marc, Therese, Nicky, Bianca, Jan, Marcel vD, Sander, Els, Malou, Marcel D, Luuk, Günther, Carina, Nienke, Sharon, Antoinette en Paul: jullie zijn toppers!

Vooruitblik op seizoen 2018-2019
Inmiddels heb ik alle aanmeldingen voor seizoen 2018-2019 binnen en zijn de competitiespelers op de hoogte gebracht van de teamsamenstelling. Dit zal mijn eerste volledige seizoen als competitieleider zijn en ook het eerste jaar waarin ik zelf deel zal nemen aan de competitie. Een spannend jaar dus, maar ik heb er heel veel zin in. En ik hoop jullie ook!

Zomerse groetjes van jullie competitieleider,
Kiki