BC Zundert ORC 1 Kampioen

ORC team 1, bestaande uit Jan vB, Lars, Tijs, Els en Linsey is afgelopen week kampioen geworden in hun competitieklasse. De 2 beste uit de poule (BC Zundert en BC Dino) mochten in een thuis- en een uitwedstrijd strijden om het kampioenschap.

In de poulewedstrijden speelde Zundert 4-4 tegen BC Dino. En ook de eerste finalewedstrijd, gespeeld in Zundert, eindigde 4-4. Dat betekende een spannende en beslissende finalewedstrijd in Bergen op Zoom.

Afgelopen donderdag vertrok team 1, samen met team 2 die daar toevallig ook een wedstrijd moest spelen, richting Bergen op Zoom. Een warme sporthal en niet op eigen vertrouwde baan spelen, maar daar kwam ook nog bij dat BC Dino tactisch ging spelen door te beginnen met de enkelspellen i.p.v. met de dubbels.
Lars had zijn verlies van vorige week nog goed te maken en won de eerste set nipt met 21-18, daarna stond hij op scherp en met veel concentratie maakte hij de tegenstander in met 21-7. Tijs en Els konden dit voorbeeld helaas niet volgen. Linsey won duidelijk haar eerste set, maar speelde in de tweede set veel buiten de lijnen. De concentratie werd teruggepakt en in de derde set won zij wederom met duidelijke cijfers.

Tussenstand 2-2. Els en Linsey verloren de eerste set in de damesdubbel nipt met 18-21, maar in de tweede set was het andersom. In de beslissende derde set hadden Els en Linsey hun tactiek aangepast en gooide wat meer snelheid in het spel. De dames van Dino konden hier niet tegenop en Zundert pakte de set met 21-11. De heren konden helaas geen winst behalen en verloren tweemaal met 18-21.

3-3, om kampioen te worden moest BCZ beide wedstrijden winnen. Tijs en Linsey wilden, zoals de week ervoor, weer met duidelijke cijfers winnen. Echter was dit te optimistisch en wonnen de eerste set in een verlenging (24-22). Ook de tweede set werd niet zomaar weggegeven door Dino. De punten werden stuk voor stuk binnen gesleept, maar Tijs en Linsey wisten met het laatste beetje energie en concentratie de wedstrijd met 21-17 te winnen.
Lars en Els stonden in de mix eerst met 2-8 achter, maar herpakten zich en wonnen de eerste set. Een spannende en beslissende tweede set. Door opperste concentratie en goed samenspel van Lars en Els konden ze de laatste set naar zich toehalen met 21-18.

Een 5-3 overwinning voor BC Zundert en daarmee werden zij ORC kampioen in hun klasse.

2016-05-15_001822