Een geslaagd mini en maxi toernooi

Zondag 22 maart vond in sporthal Onder de Mast een geslaagd Mini en Maxi toernooi plaats. In dit toernooi, georganiseerd door Badminton Club Zundert, konden leden van de club samen met een mini (tot 18 jaar) of maxi (18+) die weinig tot geen badmintonervaring hadden een middag badmintonnen. 10 teams namen deel en streden om de winst. Het team “the incredibles” kwam zelfs helemaal in stijl het veld op.

Dit jaar werd het toernooi gespeeld volgens het traplopensysteem. Volgens de normale spelregels en puntentelling werd er gespeeld, echter begint elk team onderaan een trap. Door een partij te winnen kan het team een hogere trede bereiken.  Een hogere trede betekende ook een moeilijkheid in de volgende wedstrijd door het krijgen van een puntenhandicap, een puntenachterstand bij aanvang van de wedstrijd. Zo kwam het voor dat de wedstrijd begon met 9-0 voorsprong voor team A omdat team B op een veel hogere trede stond. Dit leverde mooie spannende partijen op. Daar kwamen ook nog speciale rondes bij waardoor je in een ronde 2 trede i.p.v. 1 kon stijgen of als verliezer een trede omlaag moest. Wie aan het einde van het toernooi de hoogste trede had behaald was de winnaar.

“Patatje oorlog” (Paul en Stijn) gingen er uiteindelijk met de winst vandoor.  Zij behaalde trede 9. Het team “Da’s ne goeie” (Gunther en Lara) werden uiteindelijke tweede. Ook zij behaalde de negende trede, maar hadden minder spelpunten behaald in alle partijen. Naast de deelnemende teams waren ook veel supporters aanwezig op de tribune.

Het was een gezellige en sportieve middag en we kijken uit naar een vervolg!

Klik hier voor de foto’s van deze middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.