Aanmelden midweek competitie 2016-2017‏

Beste Leden,

Het nieuwe competitieseizoen gaat in september / oktober weer van start. Voor 1 juli moeten we aan de algemene competitie leiding doorgeven met hoeveel teams BCZundert dit jaar gaat deelnemen.

Wil jij meedoen? Geef je dan op door een beknopte e-mail te sturen naar BCZundert@gmail.com (of beantwoord dit mailbericht)

Naam:
Type speler: (vast of invaller)
Speelsterkte: (Weet je dit niet dan delen wij je in op het juiste niveau, hoger of lager dan afgelopen jaar is al voldoende)
Voorkeur: (speel graag samen met ………..)
Overige opmerkingen:

De kosten per competitieteam bedragen €41,40.

Wil je meer informatie over het spelen in de midweekcompetitie laat het dan ook even weten via whatsapp of BCZundert@gmail.com.

Dat we weer een mooi seizoen tegemoet mogen gaan.

Hieronder vind je nog algemene informatie.

Met vriendelijke groet,
Rein Aarts
Competitieleider

_______________________________________

Wat is de midweekcompetitie?
Midweekcompetitie betekent dat alle wedstrijden gespeeld worden op maandag- t/m vrijdagavond. De thuiswedstrijden zijn op vrijdagavond van 20.00 – 22.00 uur. De uitwedstrijden zijn afhankelijk van de tegenstander.

Een team bestaat uit 4 tot 6 Basisspelers. Voor de gemengd dubbel zijn minimaal  2 dames en 2 heren nodig. Het is echter niet mogelijk om in 2 teams van de midweekcompetitie deel te nemen. Per team wordt je ingedeeld in een “regionale” poule waarin je onderlinge wedstrijden speelt. De poules bestaan meestal uit circa 6 á 7 teams, waardoor je 5 á 6 uit- en thuiswedstrijden speelt.

Wedstrijdperiode
Het competitieseizoen is vanaf September en eindigt in April / Mei afhankelijk van de hoeveelheid wedstrijden. Je kunt ervan uitgaan dat je eens in de 2 weken een uit- of thuiswedstrijd speelt. Blijkt tijdens het plannen dat dit echter niet mogelijk is, dan kan het voorkomen dat er 2 wedstrijden in 1 week worden gespeeld.

Wedstrijd
Een wedstrijd bestaat uit de volgende spelvormen:
– 1x Dames dubbel
– 1x Heren dubbel
– 2x Gemengd dubbel (dame + heer)
– 2x Dames enkel
– 2x Heren enkel

Tijdens deze games geldt de landelijke puntentelling. Per game worden er maximaal 3 sets gespeeld, je wint een game door 2 sets te winnen. In totaal kunnen er per wedstrijd dus 8 punten behaald worden.

Speelklasse
Er kan in de midweekcompetitie gespeeld worden in de volgende klasse:
– 1ste Klasse (vergelijkbaar met het niveau van de tweede klasse van de regiocompetitie)
– 2de Klasse (vergelijkbaar met het niveau van de derde klasse van de regiocompetitie)
– 3de Klasse (vergelijkbaar met het niveau van de vierde klasse van de regiocompetitie)
– 4de Klasse (vergelijkbaar met het niveau van de vijfde klasse van de regiocompetitie)
– 5de Klasse (beginnende recreatiespelers)

We willen iedereen zo optimaal mogelijk laten spelen op het niveau dat bij hem of haar past. Als je niet exact weet in welke klasse je het best past geef dan aan “weet niet of hoger of lager dan vorig jaar”.

Wat te doen als je ziek bent
Je wordt altijd ziek op het verkeerde moment. Zo kan het dus ook gebeuren dat je ziek bent terwijl er een competitiewedstrijd gepland staat. Geen ramp, een reserve speler kan gevonden worden. Het is toegestaan om een speler uit een lagere competitie klasse in te laten vallen. Kan er echt niemand gevonden worden dan kan de wedstrijd worden verplaatst en wordt er een passende datum gezocht.

Meedoen?
Ben je geïnteresseerd om aan deze competitie deel te nemen dan kan dit kenbaar worden gemaakt via de e-mail. Via BCZundert@gmail.com kun je jezelf opgeven.

Zodra één ieder aangegeven heeft of hij/zij mee doet aan deze competitie wordt de teamsamenstelling gemaakt waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de persoonlijke voorkeur qua speelniveau / teamleden.

Ben je wel geïnteresseerd maar wil je liever als reserve speler worden ingezet bij ziekte / afwezigheid dan is het ook mogelijk om je hiervoor aan te melden als reservespeler en geef dit dan in de e-mail aan.